6.10. Ajankohtaista yritysten energiaratkaisuista


Yksi tämän syksyn ykköspuheenaiheista on energia. Tässä webinaarissa pureudumme ajankohtaisiin energiaratkaisuihin ja niiden rahoittamiseen. Kuulemme asiantuntijoiden alustuksia eri näkökulmista ja varaamme aikaa myös vuorovaikutteiselle keskustelulle.

Iltapäivän aluksi pureudumme mm. energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian lisäämiseen. Aiheeseen meitä johdattelee energia-alan asiantuntija Sami Seuna Ekokumppanit Oy:stä seuraavin teemoin:

Energiatehokkuushankinnat ja niiden kannattavuus

-sähkön hinta ja sähkösopimukset lyhyesti
-aurinkosähkö (ja pientuulisähkö)
-kiertovesipumput
-puhaltimet
-ilmanvaihtokoneet
-lämpöpumput
-aurinkolämpö
-puupellettilämmitys
(mahdollisesti hyvin lyhyesti -hake ja mikro-CHP voimala,hukkalämmön hyödyntäminen, lämmönvarastointi)

Säädöt ja käyttötapaan liittyvää infoa

-energianeuvonta ja neuvontakäynnit yrityksille
-rakennuksen LVI-tekniikan säädöt
-led-valaistus ja valaistuksen ohjaus
-veden kulutus
-sähköautot, sähkön varastointi, kulutusjousto
-mahdollisesti hyvin lyhyesti paineilma

Yrittäjäkokemuksia. Juha Halme Henkireiästä Juupajoelta on jo vuosien ajan hyödyntänyt uusiutuvaa energiaa yritystoiminnassaan monin eri tavoin. Pienen alustuksen jälkeen keskustelemme Juhan kokemuksista. Miten kaikki käytännössä toimii ja mitä energiamuutoksissa kannattaa ottaa huomioon?

Energiatuet. Iltapäivän päätteeksi asiantuntija Markku Mäkelä Business Finlandista sekä yritysasiantuntija Petri Tallila Pirkanmaan ELY-keskuksesta esittelevät, millaisia energiatukia on tarjolla ja valottavat myös mahdollisia suunnitteilla olevia energiaan liittyviä rahoitusratkaisuja.Tämä verkkotyöpaja toteutetaan 6.10. torstaina klo 12.30-16.
Ilmoittaudu mukaan tästä!


Tilaisuus on maksuton kaikille de minimis - lomakkeen palauttaneille (muilta 100 €/hlö). Lomake lähetetään sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.
 
./modulo2206/
localhost
yrittaja_www